دریاچه ارومیه سرمایه ملی بوده و برای نگهداری آن باید هزینه کرد به خطر افتادن این زیستبوم، آینده نسلها را غیرقابل بازگشت میکند.
آرش رنجبران، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان آذربایجان شرقی و واحد تبریز در اختتامیه همایش ملی ایدهها و راهکارهای نوین در توسعه پایدار حوضه آبریز دریاچه ارومیه در دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز اظهار کرد: این همایش یک همایش باکیفیت و استاندارد بود و استقبال بسیار خوبی از آن انجام گرفت. مباحث پرچالش و فعالی در فضای همایش حاکم بود که نشان میدهد به درک لازم برای فهم اهمیت دریاچه ارومیه رسیدیم و راهحل مشکلات دریاچه ارومیه نیاز به مباحث علمی دارد.
وی افزود: حوضه دریاچه ارومیه در سه استان آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی و کردستان واقع شده و آن را شناسنامه آذربایجان میدانیم؛ اما خشکسالی این دریاچه مسئله محدود به چند استان نیست؛ بلکه مسئله کشوری و منطقهای حتی فرامنطقهای است. دریاچه ارومیه سرمایه ملی بوده و برای نگهداری آن باید هزینه کرد در غیراینصورت نسلهای آینده ما را نمیبخشند. به خطر افتادن این زیستبوم، آینده نسلها را غیرقابل بازگشت میکند.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی تبریز گفت: ریزگردهای نمکی این دریاچه میتواند حیات گستره وسیعی از کشور را دچار مشکل کرده و در بهترین شرایط مهاجرت بخش قابل توجهی از کشور را به همراه داشته باشد.
وی ادامه داد: کارهای سختافزاری، چون پروژه انتقال آب کانی سیب، تصفیهخانهها برای احیای دریاچه انجام گرفته که امیدوارکننده است؛ اما کافی نیست. امروز بیش از گذشته به مباحث نرمافزاری نیاز داریم. راهکارهای خوبی در این همایش ملی ارائه شده که امیدواریم بتواند برای تصمیم سازی در اختیار مسئولان قرار گیرد. دولت چهاردهم بهطور جدی به دریاچه توجه دارد و امیدواریم سهم احیای این دریاچه در برنامه هفتم توسعه ارتقا یابد.