یک مشاور با بیان اینکه والدین از طریق توجه به علایق نوجوان میتوانند با فرزند خود ارتباط مناسبی برقرار کنند، گفت: برای مثال اگر نوجوانی ورزشکار خاصی را دوست دارد و یا بازیگر محبوب خود را در شبکههای اجتماعی دنبال میکند، والدین نباید این رفتار نوجوان را مورد تمسخر و نکوهش قرار داده و شروع به نصیحت کنند بلکه در این موقعیتها همدلی بسیار موثر است.
مریم فولادی در گفتوگو با ایسنا، درباره بروز رفتارهای متفاوت از سوی نوجوانان در دوران نوجوانی و لزوم توجه و همدلی والدین با آنها، اظهار کرد: لازم است والدین با نوجوان خود همدلی و همدردی داشته باشند و به علایق نوجوان احترام بگذارند تا به اجتماعی شدن کودک و نوجوان کمک کنند.
وی با تاکید بر اینکه نقش والدین در رشد و اجتماعی شدن کودک و نوجوان بسیار مهم است، تصریح کرد: والدین بی اعتماد، دوری گزین، پرخاشگر، بی ثبات، وابسته و… نباید انتظار داشته باشند که فرزندانشان این رفتارها را بروز ندهند. نقش والدین در اجتماعی شدن نوجوانان بسیار حائز اهمیت است و در این مسیر والدین باید مراقب رفتار خود بوده و از تمسخر علایق نوجوان و یا نصیحت کردن نسبت به رفتارهای او بپرهیزند.
این مشاور با بیان اینکه هر انسانی با صفات و شخصیت و خلق و خوی منحصر به فردی به دنیا میآید و با توجه به صفات و خلق و خوی خود نیز تحت تاثیر شیوه تربیتی خاصی رشد میکند، افزود: همه این عوامل در شکل گیری ارزشهای کودک نقش دارند و زمانی که کودک به مرحله نوجوانی میرسد این ارزشها درونی شده و در شکل گیری هویت فردی او موثراند.