رئیس کمیسیون آموزش مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه با سدسازی و افزایش تولیدات کشاورزی، نمیتوان انتظار نفس کشیدن از دریاچه ارومیه داشت، گفت: سادهترین راه برای حل مشکل احیای دریاچه ارومیه، جمعآوری کشاورزی و جایگزینی آن با شغلهای دیگر در دکتر علیرضا منادی در همایش ایدهها و راهکارهای نوین در توسعه پایدار حوضه آبریز دریاچه ارومیه که در دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز برگزار شد، گفت: نیاز به برگزاری چنین رویدادهایی در مراکز علمی داریم، زیرا دانشگاه باید به دنبال حل مسئله باشد.
وی با بیان اینکه یکی از مهمترین مشکلات استان و حتی دنیا، خشکسالی دریاچه ارومیه است که ارزش آن به اندازه نقاط تعادل دنیا مهم است، افزود: بخش مهمی از دلیل خشکسالی دریاچه مربوط به سوءمدیریت میشود.
وی با اشاره به پروژههای احیای دریاچه ارومیه که منجر به نتیجه مطلوب نشد، گفت: قرآن کریم یک تئوری بسیار مهم مطرح میکند و میگوید «حیات همه چیز در آب است»، اما تا به امروز نتوانستهایم با این آب، خوب و مهربانانه برخورد کنیم.
منادی با بیان اینکه ۱۰۰ سد در حوضه دریاچه ارومیه ساخته شده و حقابه دریاچه را از بین برده است، خاطرنشان کرد: روزگاری در اطراف این حوضه به میزان ۲ میلیون تن محصولات کشاورزی با مصرف ۲ میلیارد مترمکعب آب تولید میشد، اما آذربایجان غربی به یکباره میزان تولیدات این حوضه را به ۱۰ میلیون تن و مصرف آب را به ۱۰ میلیارد مترمکعب افزایش داد.
وی با اشاره به اینکه پروژه انتقال آب ارس به دریاچه ارومیه و دشت تبریز نیازمند اعتبار و سرمایهگذاری صنایع است، گفت: رئیس دولت چهاردهم که پیش از این نماینده مردم تبریز بوده، نسبت به مشکلات این منطقه و بهخصوص دریاچه ارومیه آگاه است و امیدواریم اقدامات اساسی در راستای حل این مشکل انجام بگیرد.