جایگزینی فناوری جدید برای نیروگاه حرارتی شهر تبریز

مدیرکل حفاظت محیط زیست آذربایجان شرقی گفت: پس از ارزیابی و کسب مجوزهای لازم از نهادها و سازمان‌های ذی‌ربط به‌منظور توسعه و بازتوانی، جایگزینی نیروگاه تبریز با یک نیروگاه دیگر در راستای کاهش آلودگی هوا، آب و خاک و هرگونه عوامل مزاحم‌ زیست‌محیطی در دستور کار قرار گرفته است. به گزارش اقتصاد‌آنلاین، محیط زیست یکی … ادامه مطلب

مدیرکل حفاظت محیط زیست آذربایجان شرقی گفت: پس از ارزیابی و کسب مجوزهای لازم از نهادها و سازمان‌های ذی‌ربط به‌منظور توسعه و بازتوانی، جایگزینی نیروگاه تبریز با یک نیروگاه دیگر در راستای کاهش آلودگی هوا، آب و خاک و هرگونه عوامل مزاحم‌ زیست‌محیطی در دستور کار قرار گرفته است.

به گزارش اقتصاد‌آنلاین، محیط زیست یکی از سرمایه‌های بی‌بدیل هر جامعه است که طی سال‌های اخیر جایگاه به نسبت مهمی میان محافل رسمی و غیررسمی کشور پیدا کرده و توانسته است در بعضی موارد واکنش‌های مردمی را با خود همراه کند، از آلودگی هوا که به طور ملموس شهروندان کلان‌شهرها را درگیر خود کرده است تا تعرض به محیط زیست و حیوان‌آزاری.

این واکنش‌ها مسئولان ملی و استانی را بر آن داشته است تا با استفاده از روش‌ها و راهکارهای مؤثر به حل مسائل زیست‌محیطی بپردازند و برخورد لازم را در چهارچوب قوانین با عوامل خاطی داشته باشند.

یکی از مهم‌ترین مشکلات زیست‌محیطی استان آذربایجان شرقی، آلودگی هوا به دلیل وجود نیروگاه‌های فرسوده و واحدهای تولیدی و صنعتی است، پیش از این نیز مدیر کل حفاظت محیط زیست آذربایجان شرقی اعلام کرده بود که این سازمان بنا به شرح وظایف و مأموریت‌های محوله با هیچ واحد تولیدی و صنعتی آلاینده مماشات نمی‌کند، در این راستا اقداماتی مدنظر سازمان محیط زیست استان قرار گرفته است تا مشکل آلودگی هوای کلان‌شهر تبریز به ویژه در فصل سرد سال رفع شود.

این سازمان همچنین در نظر دارد تا با استفاده از روش‌های هوشمند برخورد مستقیم محیط‌بانان و شکارچیان را تا حد ممکن کاهش دهد تا با توجه به قانون منع استفاده محیط‌بانان از سلاح، زمینه پایش مناطق حفاظت شده در عین حفظ جان محیط‌بان فراهم شود.

آنچه در ادامه می‌خوانید حاصل گفت‌وگوی خبرنگار ایمنا با شهنام اشتری، مدیرکل حفاظت محیط زیست استان آذربایجان شرقی در خصوص اقدامات اخیر این سازمان در حوزه فرهنگ‌سازی برای حفاظت از محیط زیست، شناسایی و رفع مشکلات مرتبط با عوامل آلاینده و هوشمندسازی پایش منطقه حفاظت شده ارسباران است.

با توجه به هزینه بالای نصب فیلتر برای نیروگاه تبریز، این مشکل چگونه رفع شده است؟

اشتری: هر نیروگاه و واحد تولیدی که گازهای خارج از استاندارد تولید می‌کند، مکلف به راه‌اندازی و ایجاد تمهیدات زیست‌محیطی لازم برای کاهش آلودگی هوا است، منتهی شرایط برای هر نیروگاه متفاوت است.

توسعه و بازتوانی نیروگاه حرارتی تبریز نیز به عنوان یکی از مصوبات سفر رئیس جمهور شهید به استان آذربایجان شرقی در قالب تفاهم‌نامه‌ای با موضوع جایگزینی فناوری جدید در نیروگاه حرارتی تبریز و کسب مجوز ارزیابی‌های محیط زیستی از سازمان حفاظت محیط زیست در دست بررسی است.

پایش شبانه واحدهای صنعتی و خدماتی در دستور کار قرار دارد؟

اشتری: خوشبختانه به علت فعال بودن واحد پایش این اداره کل و با توجه به ظرفیت‌های لجستیکی، تعداد واحدهای آلاینده بزرگ و مؤثر همچون واحدهای پالایشی و پتروشیمی کاهش پیدا کرده است و مشکل حادی در این زمینه وجود ندارد که نتیجه انجام این تمهیدات، کاهش ثبت شکایات مردمی طی سال اخیر بوده است.

طرح معرفی واحدهای صنعتی آلاینده محیط زیست از طریق رسانه‌ها به کجا رسیده است؟

اشتری: سال گذشته در مورد مجموعه کلر پارس و با توجه به هماهنگی‌های انجام شده با مراکز نظارتی_کارشناسی اقدامات لازم و به موقع انجام شد و این امر به رفع مشکلات محیط زیستی این واحد کمک زیادی کرد؛ با اجرای این طرح، شکایات مردمی از آلایندگی واحدهای صنعتی طی ماه‌های اخیر، چه از طریق ثبت شکایت در سامانه و چه از طریق طرح مسائل در استانداری، کاهش یافته است.

پیگیری‌های انجام شده در این زمینه، مؤثر و در مورد اجرای طرح، هیچ گونه تعارفی با واحدهای آلاینده نداریم. با توجه به اینکه اطلاعات واحدهای مشمول پایش در سامانه ثبت جامع محیط انسانی سازمان حفاظت محیط زیست ثبت شده‌اند، این واحدها مکلف به خود اظهاری در سامانه هستند. بر اساس این سامانه، واحدهای مشمول، باید آخرین وضعیت زیست محیطی خود را از طریق آزمایشگاه‌های معتمد، ثبت و در صورت عدم خود اظهاری، مشمول نیم درصد عوارض آلایندگی خواهند بود.

هوشمندسازی پایش منطقه حفاظت شده ارسباران تا چه میزان عملیاتی شده است؟

اشتری: فاز نخست این طرح در منطقه حفاظت شده ارسباران راه‌اندازی شده است و در جلسه روز هفتم شهریور ۱۴۰۳ که با حضور همکاران سازمان‌های برنامه و بودجه کشوری، سازمان منابع طبیعی و همکاران سازمان محیط زیست برگزار شد، به‌منظور تکمیل پایگاه اطفای حریق ارسباران، رایزنی‌های لازم صورت گرفت.

لینک کوتاه خبر:

http://sarihonline.ir/?p=10192

نویسنده : سعید خیری

نظر خود را وارد کنید

آدرس ایمیل شما در دسترس عموم قرار نمیگیرد.

  • پربازدیدترین ها
  • داغ ترین ها

پربحث ترین ها