مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجانشرقی گفت: تاریخ «روز تبریز» در جلسه شورای فرهنگ عمومی استان آذربایجان شرقی در مهرماه مشخص میشود
مسئلهٔ تعیین «روز تبریز» در تقویم رسمی کشور، باتوجه به پیشینهٔ تاریخی ـ فرهنگی تبریز در طول قرنهای متمادی و روزهای تاریخساز کشور، بیش از پیش اهمیت دارد اما در طول یک دههٔ اخیر، تصمیمی در خصوص این مهم صورت نگرفته است.
مسئلهٔ نامگذاری روزی به نام شهرها در تقویم رسمی کشور، در شورایعالی انقلاب فرهنگی منتفی شده و تنها برای استانها روزی در نظر گرفته شده است اما با توجه به جایگاه و نقش ویژهٔ تبریز و کنشگری گستردهٔ این شهر در مسائل مختلف کشور، نامگذاری روزی به نام تبریز مورد تأیید شورایعالی انقلاب فرهنگی است.
لازم است با همراهی و همفکری اعضای شورای فرهنگ عمومی استان، یک روز به نام تبریز انتخاب و تثبیت شود، چراکه نامگذاری روزی به نام تبریز میتواند به تعالی هویت این کهنشهر کمک شایانی بکند.
سیدمحمدحسین بلاغی، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجانشرقی در گفتوگو با خبرنگار تسنیم با اشاره به اینکه شورای فرهنگ عمومی استان آذربایجانشرقی خود را موظف به تعیین تاریخ «روز تبریز» کرده است، گفت: طی دو ماه گذشته، جلسات ماهانه این شورا محل بحث تعیین تاریخ «روز تبریز» بوده است.
وی از تشکیل کارگروه تخصصی تعیین تاریخ روز تبریز خبر داد و گفت: این کارگروه متشکل از تاریخپژوهان و مدیران فرهنگی است که جلسات آن بهصورت مستمر و منظم برگزار میشود.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجانشرقی خاطرنشان کرد: دیدگاهها در خصوص تعیین تاریخ «روز تبریز» متفاوت است و روزهای شاخصی در این خصوص مطرح است.
بلاغی با اشاره به تأکید حجتالاسلام مطهریاصل، نمایندهٔ ولی فقیه و رئیس شورای فرهنگ عمومی استان آذربایجانشرقی بر تعیین تکلیف هرچه سریعتر «روز تبریز»، گفت: باتوجه به ابلاغ رئیس شورای فرهنگ عمومی استان آذربایجانشرقی، تاریخ «روز تبریز» در جلسهٔ این شورا در مهر ۱۴۰۳ مشخص خواهد شد.
وی اظهار کرد: تاریخ «روز تبریز» پس از رأیگیری از اعضای شورا درخصوص تاریخهای پیشنهادی برای تعیین «روز تبریز» در جلسهٔ شورای فرهنگ عمومی استان آذربایجانشرقی، مشخص خواهد شد.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجانشرقی افزود: امیدواریم تاریخ منتخب برای تعیین «روز تبریز»، تاریخی باشد که جمیع جهات تاریخی، فرهنگی و اقتصادی تبریز را در بر بگیرد.
سیدمحمدحسین بلاغی مبین، پیش از این، با اشاره به مطرح بودن چند گزینه برای انتخاب تاریخ «روز تبریز» گفته بود: طی جلسات متعددی که برای انتخاب «روز تبریز» برگزار شده چند تاریخ همچون “۲۹ بهمن و قیام مردم تبریز”، “۴ مرداد بهعنوان روز اعلام رسمی تشیع در ایران با مرکزیت تبریز” و روز “۱۴ مرداد با عنوان سالگرد صدور فرمان مشروطه” مطرح شده است اما موضوع تعیین یک تاریخ ثابت برای «روز تبریز» در سالهای گذشته چندبار مطرح شده که هربار بهدلایل مختلف ناتمام مانده است.